UEFA-waarnemer: "Straf wordt erg hoog"

3 december 2006, 13:53

De rellen rondom het UEFA Cup-duel tussen Feyenoord en Nancy in Frankrijk zorgen voor veel ophef. Verwacht wordt dat de Rotterdamse club een fikse straf krijgt van de UEFA. UEFA-waarnemer Jaroslav Dudl laat aan het Tsjechische persbureau CTK weten "dat de verwachting is dat de straf erg hoog wordt". 

Dudl is niet mild in zijn commentaar. "Ze gingen tekeer als beesten, alles wat ze in hun handen kregen sloopten ze en gooiden ze het veld op. De Feyenoord-aanhang ging ook tijdens de staking gewoon door met slopen. Ze vernielden niet alleen stoelen, maar ook WC's en stalletjes."

Ook vond de waarnemer dat de Feyenoord-fans die wel via de reguliere manier een kaartje hadden gekocht, zich ook niet hebben gedragen. "In het stadion gingen ook degenen tekeer die bij Feyenoord bekend waren."

Verder vertelt hij dat ook de Franse politiecommandant fouten heeft gemaakt. Er kwamen namelijk vijfhonderd Feyenoord-supporters binnen zonder een geldig entreebewijst: "Hij ging er vanuit dat de onrust anders in de stad door zou gaan, hij koos in zijn ogen voor de minst erge oplossing."

Donderdag zal de UEFA zich uitgebreid buigen over de zaak. Bovendien wordt een ander incident van Feyenoord in de UEFA Cup-wedstrijd tegen Blackburn Rovers onderzocht. Aanvaller Morten Gamst Pedersen van de Engelsen kreeg in De Kuip een beker bier naar zijn hoofd geslingerd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen