Waterreus: "Ik vertrek sowieso in winterstop"

4 december 2006, 15:30

Hij stond rustig te golfen, toen de telefoon ging. Louis van Gaal aan de lijn, met de vraag of hij geen zin had om een paar weken het doel van AZ te verdedigen. Ronald Waterreus (36) dacht er eens goed over na, ging eens praten met het bestuur van AZ en zette maandag zijn handtekening onder een contract tot juni 2007. Toch zal hij in de winterstop alweer vertrekken, op weg naar een volgend avontuur: de Amerikaanse Major League Soccer. 

"Ik hoop dat ik AZ kan helpen en dat AZ mij helpt, want ik wil absoluut naar Amerika", zegt Waterreus tijdens zijn presentatie in Alkmaar. "Ik blijf hier tot de winterstop. Niet langer, ook niet als Amerika onverhoopt niet doorgaat."

"Of ik medisch gekeurd ben? Nou ja, ik heb vanochtend een uur met Jan Nederburgh (keeperstrainer, red.) getraind. Die heeft een paar ballen op me afgeschoten en dat ging goed. Zo niet, dan had ik nu alweer in de auto op weg naar huis gezeten", sprak hij resoluut. "Ik heb me fit gehouden door te golfen en te fietsen. Vanochtend heb ik mezelf nog even psychisch gekeurd, maar dat zit allemaal wel goed", zegt hij op de website van AZ.

Eén van zijn eerste opdrachten zal zijn om de namen van zijn teamgenoten te leren kennen. "Want ik ken er wel een paar, maar lang niet iedereen. Aan de andere kant, dat heb ik wel vaker gehad en na twee dagen ken je elkaar toch allemaal wel."

"Ik weet wel wat hier bij AZ gebeurt. Dat weet iedereen wel die een beetje kranten leest. De afgelopen maanden heb ik regelmatig analyses voor Sport 1 gedaan, maar niet voor de Eredivisie. Dat zal nu wel even anders worden, als ik zondag tegen Ajax speel natuurlijk, want daar ga ik niet over", lacht hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen