Mourinho: "Groepswinst cruciaal"

5 december 2006, 10:37

Het belooft een heerlijk avondje te worden voor Jose Mourinho. De Portugees heeft aan een punt tegen Levski Sofia voldoende om zich met Chelsea te plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League, terwijl een overwinning groepswinst veiligstelt. Dat is het doel, benadrukt Mourinho.

"We willen groepswinnaar worden, die eerste plaats in de groep is enorm belangrijk", vertelt de Portugees. "Niet omdat je dan in de volgende ronde een zwakkere tegenstander treft, maar vooral omdat we dan in de achtste finale de tweede wedstrijd in eigen stadion spelen. Dat geeft een groot voordeel."

Als groepswinnaar speel je bovendien tegen de nummer twee van een andere groep. Toch hoeft dit, volgens Mourinho, geen voordeel op te leveren. "Kijk maar eens naar sommige poules. Lyon en Real Madrid ontlopen elkaar helemaal niets en hetzelde geldt voor Bayern München en Inter."

Mourinho weet waarover hij praat. Twee jaar geleden eindigde Chelsea ook als groepswinnaar, maar toen lootte het FC Barcelona. Mede dankzij het feit dat Chelsea destijds de tweede wedstrijd thuis speelde, wonnen de Londenaren die tweestrijd. Een jaar later, toen Barcelona het tweede duel in eigen stadion speelde, beslisten de Catalanen het duel in hun voordeel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen