Groep B: Makaay trefzeker voor Bayern

Ger
5 december 2006, 23:03

Met een pegel vanaf de 16-meterlijn heeft Roy Makaay dinsdagavond naar de eindzege in Groep B van de Champions League geschoten. Het thuisduel tegen Internazionale eindigde in een gelijkspel: 1-1.

De Nederlandse oud-international was voor de rust al twee keer dicht bij een doelpunt. In de 62e minuut kreeg hij genoegdoening, tot blijdschap van 66.000 Duitse fans. Zijn schot was onhoudbaar voor Toldo. Bayern stond 90 minuten op winst, maar in de blessuretijd zorgde Vieira voor de gelijkmaker. Met 12 punten eindigde Makaay's clubs toch eerste, vóór Inter met 10.

Sparktak Moskou mag verder in de UEFA Cup. De Russen, die in het andere groepsduel moesten winnen van Sportin Lissabon, namen in de eerste helft de leiding via Pavlijoesjenko met een ruggelingse omhaal, en Kalinesjenko. Carlos Bueno scoorde tegen voor Sporting dat aan een gelijkspel genoeg had. De gelijkmaker kwam er na rust niet. Wel de 1-3 in de voorlaatste minuut door Bojarinsjev.