Simons: "Dit mag gewoon niet gebeuren"

6 december 2006, 11:15

In de Eredivisie staat PSV op eenzame hoogte. Na acht zeges op rij, waarvan zeven zonder tegendoelpunt, heeft de ploeg de koppositie in de competitie stevig in handen. Dat de ploeg echter niet onklopbaar is, bewees Girondins de Bordeaux dinsdag. De ploeg gaf het sterk gewijzigde PSV een lesje in effectiviteit: 1-3. "Zo zie je maar wat er kan gebeuren als we onze taken niet uitvoeren", moppert Timmy Simons tegen FCUpdate.nl.

Trainer Ronald Koeman had voor het duel met Bordeaux zijn vaste basisformatie op vier plaatsen gewijzigd. Diego Tardelli, Ismaïl Aissati, Eric Addo en Michael Reiziger, die in de Eredivisie amper aan spelen toe komen, kregen hierdoor de kans om zich te bewijzen. Het was schrijnend om te zien hoe dit kwartet volledig verzoop. Van deze vier spelers kan alleen Reiziger terugkijken op een redelijke wedstrijd, de overige drie faalden hopeloos.

Mede door het slechts spel van deze nieuwkomers werd PSV in de eerste helft genadeloos weggecounterd door Bordeaux. Vier schoten op doel leverden drie treffers op, die allemaal voortkwamen uit snelle uitbraken. Je zou dus kunnen concluderen dat PSV niet functioneert met zoveel nieuwe namen in het elftal, maar Simons wil daar niets van weten. "Je kan niet zeggen dat de vier spelers die erin kwamen, gefaald hebben. Dit was een collectief gebeuren."

"Op bepaalde momenten stond de organisatie gewoon niet goed. Dat we in het veld onze taken niet uitvoeren en de organisatie verwaarlozen, heeft niets met de breedte van onze selectie te maken. Onze kracht is dat iedereen normaal gesproken precies weet wat hij wel en niet kan en moet doen, we spelen als een hecht blok. Als dat achterwege blijft, kan het zomaar gebeuren dat we hard onderuit gaan. Dat hebben we tegen Bordeaux gezien."

Simons vindt het te gemakkelijk om de wanprestatie van zijn elftal af te doen met de opmerking dat de wedstrijd tegen Bordeaux helemaal nergens meer om ging. "Dat geldt immers ook voor Bordeaux, ook voor hen stond niets op het spel", weet hij. "Natuurlijk was de spanning voor deze wedstrijd anders dan bij andere duels, maar het mag in principe natuurlijk niet gebeuren dat je zo hard onderuit gaat. We wilden de groepsfase mooi afsluiten, maar dat is niet gelukt."

De vraag is nu: moet PSV lang stilstaan bij deze nederlaag, of moet het de wedstrijd tegen Bordeaux juist zo snel mogelijk vergeten? "Euhm", antwoordt Simons, "ten eerste moeten we hier van leren. De les is dat iedereen zich bewust moet zijn van zijn taken. Als iedereen zich dat realiseert, moeten we dit duel zo snel mogelijk vergeten. Of een nederlaag soms ook goed kan zijn voor een team? Ja, dat klopt. Maar het liefst verlies ik niet", lacht hij.

Het is nu in ieder geval zaak om de boel snel weer op de rails te krijgen, weet Simons. "Deze nederlaag mag niet te lang doorwerken. Zaterdag wacht FC Groningen alweer, dat is ook een lastige wedstrijd. We moeten verder."

{image[248945][right-half][]}Verder dan de wedstrijd tegen FC Groningen wil Simons voorlopig niet kijken. Ook met de loting voor de volgende ronde van de Champions League, die volgende week vrijdag plaatsvindt, houdt de Belg zich nog niet bezig. "Dat is iets voor volgende week", zegt hij. "Momenteel weten we nog niet eens welke teams allemaal groepswinnaar geworden zijn, dus ik ga nu nog niet roepen tegen wie ik wel en niet wil spelen. Het maakt me allemaal niet uit."

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen