Lokhoff: "Excelsior blijft degradatiekandidaat"

7 december 2006, 09:54

Voor Ton Lokhoff staat dit weekend een bijzondere wedstrijd op het programma. De oefenmeester gaat met Excelsior op bezoek bij NAC Breda, de ploeg waar hij jarenlang werkte. Toch zal hij het niet laten om te juichen als zijn ploeg scoort. "We hebben alle punten immers keihard nodig."

In BN/ De Stem blikt Lokhoff vooruit op zijn terugkeer naar Breda. Of het vreemd zal worden om ditmaal plaats te nemen in de dug-out met de sticker 'Gasten' erop, weet hij niet. "Meestal ben ik tamelijk nuchter. Je geeft iedereen een handje, zegt hallo, stapt in de dug-out, hoopt dat je wint, doet de persconferentie en gaat terug naar Rotterdam. Zo simpel is het. Of ik ga juichen als we scoren? Nou, in mijn periode als voetballer speelde ik ook al wel tegen NAC en toen was ik best blij als we scoorden."

Lokhoff

Lokhoff

Of dat zal lukken, is voorlopig nog de vraag. De ploeg uit Kralingen maakt voorlopig een uitstekend seizoen door, maar Lokhoff weet als geen ander dat het tij snel kan keren. "Je kunt zeggen: het gaat goed, we hebben een redelijke buffer op ADO Den Haag. Maar ik loop lang genoeg mee om te beseffen dat pas na 34 wedstrijden afgerekend wordt. Het is logisch dat Excelsior degradatiekandidaat nummer één was en misschien nog wel is. Daarom ben ik ook zo enorm gefocust op elke wedstrijd. Omdat voor ons elk punt goud waard is."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen