Hamburger SV schorst Atouba voor twee duels

7 december 2006, 15:09

Hamburger SV speelt de komende twee competitieduels zonder Thimothee Atouba. De Duitse ploeg heeft de Kameroener (foto, links) voor twee duels geschorst, omdat hij woensdag zijn middelvinger opstak naar de HSV-fans. 

Naast de schorsing heeft de club Atouba ook een geldboete opgelegd. Hoe hoog deze boete is, is momenteel nog niet bekend. Atouba stak zijn middelvinger op als reactie op het feit dat hij door het hele stadion uitgefloten en uitgejoeld werd, mede omdat hij in de fout ging bij één van de twee doelpunten van CSKA Moskou.

Direct na het duel weigerde hoofdtrainer Thomas Doll uitgebreid in te gaan op de actie van Atouba. Voorzitter Bernd Hoffmann daarentegen liet direct zijn afkeuring blijken. "We zullen hier direct op reageren. Niemand mag onze fans zo beledigen, er zal een straf uitgedeeld worden", sprak hij. 

Aanvoerder Van der Vaart nam het echter op voor zijn teamgenoot. "Het is een slechte zaak dat het hele stadion Timmy uitfluit. Zoiets doet pijn, dat is logisch. Het doet overigens niet alleen Timmy pijn, maar het hele elftal."

Atouba, die anderhalf jaar geleden overkwam van het Engelse Tottenham Hotspur, kreeg voor zijn actie een rode kaart. Hamburger SV kon wel met elf spelers verder omdat hij al was gewisseld op het moment van de boeking.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen