Beschonken Blind veroorzaakt auto-ongeluk

Ger
8 december 2006, 09:02

Danny Blind heeft woensdagnacht onder invloed van alcohol een auto-ongeluk veroorzaakt. De voormalig Ajax-trainer botste met hoge snelheid op een stilstaande auto. Daarbij raakte een vrouw zwaar gewond aan haar rug.

Het ongeluk vond kort voor middernacht plaats op de Amsterdamse Burgemeester Stramanweg. De 45-jarige Blind had de avond doorgebracht op het Ajax-jeugdcomplex De Toekomst. Op weg naar huis botste hij met hoge snelheid op een stilstaande auto, waarin een 48-jarige vrouw en een tweejarig meisje zaten.

Na het ongeluk moest de brandweer de vrouw uit de auto bevrijden. Ze werd met rugletsel naar een ziekenhuis vervoerd. Het meisje bleef ongedeerd. Blind had drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed. Hij kreeg direct een tijdelijk rijverbod opgelegd, in afwachting van verdere vervolging.

"Het is een onvergeeflijke fout", aldus Blind in een verklaring. "Dit had nooit mogen gebeuren. Ik realiseer me terdege, zeker gezien wie ik ben, dat ik mijn verantwoordelijkheid had moeten nemen. Ik schaam mij diep dat ik dat niet heb gedaan. Mijn oprechte verontschuldigingen aan de vrouw en haar familie." De oud-international liet weten zich via de politie op de hoogte te houden van de gezondheidstoestand van de vrouw.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen