Mourinho: "Shevchenko niet onaanstastbaar"

Ger
8 december 2006, 12:49

De kou is nog altijd niet uit de lucht tussen Andrei Shevchenko en Chelsea-manager Jose Mourinho. De Oekraïnse spits, die donderdag afstand nam van een omsteden interview waarin hij zinspeelde op een vertrek uit Londen, is volgens Mourinho geen "onaantastbare" speler.

Shevchenko, een favoriet van Chelsea-eigenaar Roman Abramovich, kwam afgelopen zomer over van AC Milan. Bij de Engelse formatie heeft hij zijn draai echter nog altijd niet gevonden. De international scoorde tot op heden slechts drie doelpunten in het Premiership. Door zijn tegenvallende optredens is Shevchenko, tot teleurstelling van Abramovich, niet zeker van een basisplaats op Stamford Bridge.

"Als Abramovich geen vertrouwen heeft in de manager, bezit hij voldoende geld om me te ontslaan", maakt Mourinho zich niet druk. "Sheva is vanwege zijn huidige spel niet onaantastbaar. Ik stel telkens de beste spelers op. Claude Makalele, Michael Essien en Frank Lampard zijn onomstreden. Datzelfde geldt voor Michael Ballack, John Terry, Ricardo Carvalho, Ashley Cole en Didier Drogba. Dat zijn mijn belangrijkste spelers en zij vormen het hart van de ploeg."

Toch heeft de Portugese oefenmeester ook bemoedigende woorden voor Shevchenko. "De manier waarop ploegen in Italië en Engeland voetballen, is compleet verschillend. Kijk naar Thierry Henry. Hij is een fantastische aanvaller, maar toen hij overstapte van Juventus naar Arsenal scoorde hij slechts één goal in 12 Premiership-duels. Sheva heeft meer tijd nodig om te wennen. Gelukkig vindt hij zelf ook dat hij onder de maat presteert. Anders hadden we een probleem gehad."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen