Invallers zetten Heerenveen in de slotfase op winst

8 december 2006, 22:13

In een rechtstreeks duel met concurrent Roda JC heeft SC Heerenveen de positie in de subtop verstevigd. De Friese ploeg greep de winst in de slotfase dankzij twee invallers. Na voorbereidend werk van Rob Friend was Niklas Tarvajärvi verantwoordelijk voor de winnende treffer.

De Friezen werden in het verloop van de eerste helft vooral gevaarlijk via enkele rommelige situaties. Zo was Michael Dingsdag dicht bij de openingstreffer, maar de verdediger bleek te verrast om een kopkans vlak voor het doel te verzilveren. Enkele minuten later schoot Marcel de Jong zijn eigen goalie Vladan Kujovic te hulp. De middenvelder werkte een Friese inzet van de doellijn.

Heerenveen, waar de ervaren Paul Bosvelt ontbrak wegens longproblemen, kwam verdedigend nauwelijks in de problemen. Het elftal van Huub Stevens liet bedroevend weinig zien in het regenachtige Abe Lenstra Stadion. De Limburgers leden veel balverlies en slaagden er zodoende niet in om de aanvallers in stelling te brengen. Dat Roda JC ging pauzeren met een doelpuntloze ruststand had het enkel te danken aan de onnauwkeurigheid van de thuisploeg.

In de tweede helft had Roda, waar Boldiszar Bodor in de kleedkamer achterbleef voor Vincent Lachambre, direct weer de handen vol aan de Friese aanvallen. Alves en Nilsson wisten echter geen raad met de geboden ruimte. Na het uur kreeg de ploeg uit Kerkrade meer lijn in de opbouw. Roda drong aan en kreeg enkele kansen. Vandenbussche hield zijn ploeg op de been met nuttige reddingen.

Vlak voor tijd bezorgden invallers Rob Friend en Niklas Tarvajärvi de Friezen alsnog de winst. Na goed voorbereidend werk van de Canadese stormram schoot Tarvajärvi de winnende treffer binnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen