PSV dodelijk effectief in Euroborg

Ger
9 december 2006, 21:57

Zonder groots te spelen heeft PSV een overwinning geboekt bij FC Groningen (0-2). In de Euroborg zegevierden de Brabanders dankzij treffers van Ibrahim Afellay en Arouna Koné. De titelverdediger kan daardoor zondag met een voldaan gevoel de confrontatie bekijken tussen concurrenten Ajax en AZ.

Vorig seizoen zag PSV door een nederlaag bij FC Groningen een einde komen aan een fraaie reeks. De Brabantse ploeg had voor het bezoek aan de Martinistad liefst 23 uitwedstrijden op rij in competitieverband niet verloren. Yuri Cornelisse kroonde zich destijds in het Oosterpark tot matchwinner. De 1-0-zege betekende voor Groningen de start van een memorabel seizoen, dat zelfs een UEFA Cup-ticket opleverde.

Geleidelijk nam PSV, waar Manuel da Costa in de 36e minuut met een blessure wegviel, de regie in handen. De ploeg van Ronald Koeman speculeerde vooral op snelle uitvallen met Arouna Koné en Jefferson Farfán. De beste kansen bleven opvallend genoeg voor Groningen. Zo maakte PSV-doelman Gomes met een katachtige reflex een vlammend schot van Danny Holla onschadelijk. Ook Bruno Silva en Suárez waagden voor rust een vergeefse poging.

Op het uur benutte PSV, zoals vaker dit seizoen, een van de weinige mogelijkheden. Na slecht wegwerken van de Groningen-defensie schoot Ibrahim Afellay raak vanaf 15 meter. Jans bracht daarop Stefano Seedorf voor Goran Lovre, maar het sorteerde geen effect. Sterker nog; in de slotfase omspeelde Koné doelman Roorda en prikte de 0-2 eindstand op het bord.

Voor Groningen betekende het de tweede competitienederlaag in de Euroborg. ADO Den Haag had twee weken geleden de primeur (2-5). PSV kan met de overwinning op zak zondagmiddag relaxed kijken naar de confrontatie tussen concurrenten Ajax en AZ in de ArenA. De Eindhovenaren koesteren na zaterdag een voorsprong van 8 punten op AZ en 9 op Ajax.