Brandts: "Compliment aan de ploeg"

Ger
10 december 2006, 01:03

NAC Breda-trainer Ernie Brandts gaf na afloop van het duel met Excelsior (2-1 winst NAC) een compliment aan zijn eigen ploeg. Ook gaf hij aan dat de rode kaart van aanvaller Leonardo voortkwam uit "onprofessioneel gedrag".

Brandts: "Als je Leo al zo snel verliest en je komt dan ook nog met 0-1 achter, dan is het knap als je toch nog de winst pakt. In de organisatie veranderde er door de rode kaart niet veel, maar je bent natuurlijk wel een belangrijke speler kwijt. Toch zijn we blijven voetballen en hebben in de eerste helft nog een paar kansen gecreëerd."

"In de rust heb ik gezegd dat de ploeg goed in de organisatie moest blijven voetballen, maar dat men óók op zoek moest gaan naar die tweede goal. We hebben er de kansen voor gehad en de vrije trap van Zonneveld betekende de verdiende 2-1. We hebben dit seizoen moeite met scoren, dus als je met een man minder twee keer scoort, kun je alleen maar heel tevreden zijn", aldus de trainer op de website van zijn werkgever. 

De oefenmeester was niet blij met de actie van de Braziliaan, die al vroeg rood ontving nadat hij een intimiderende houding aannam jegens arbiter Wegereef: "Of ik boos ben op Leonardo? Nou ja, het was in elk geval onprofessioneel van hem. Ik weet echter niet wat er precies gebeurd en gezegd is. Je weet dat er tegen praten wordt opgetreden sinds het hele Perez- en Sneijder-verhaal, dus het was niet slim van hem. Verder zullen we dat morgen allemaal bespreken."

Voormalig NAC-trainer en nu oefenmeester van Excelsior Ton Lokhoff was woedend: "Als we onszelf óóit tekort hebben gedaan, was het vandaag wel. Na acht minuten met elf tegen tien, dan op 0-1 en nóg verliezen, schandalig gewoon! Om alle vragen voor te zijn: nee, het is niet extra zuur om van NAC te verliezen, want je kúnt met Excelsior uit bij NAC verliezen, alleen niet in zo'n wedstrijd als vandaag."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen