Club Brugge en Standard spectaculair gelijk: 4-4

Ger
10 december 2006, 15:13

Club Brugge heeft zondagmiddag een zeker lijkende overwinning tegen Standard Luik uit handen gegeven. De formatie van trainer Emilio Ferrera slaagde er niet in om een 4-1 voorsprong vast te houden. Danzkij drie treffers van Standard in de slotfase werd het 4-4.

De thuisploeg had binnen een kwartier via twee doelpunten van Balaban de leiding genomen. Van Heerden zette Brugge na rust op 3-0, waarna De Camargo iets terugdeed namens Standard. In de 64e minuut leek Brugge de wedstrijd te beslissen door een goal van Salou.

De bezoekers wisten in een spectaculaire slotfase echter op gelijke hoogte te komen via Fellaini, Onyewu en Lukunku. De doelpunten, waarvan twee discutabel, werden alledrie met het hoofd afgerond.

Door het resultaat is Brugge slechts een punt ingelopen op koploper Racing Genk dat vrijdag al met liefst 4-1 had verloren van Charleroi. Brugge staat nu zes punten van Genk. Anderlecht speelt later op zondag nog.