Pegel Essien bezorgt Chelsea punt tegen Arsenal

10 december 2006, 18:47

Even leek het er op dat Chelsea haar eerste thuisnederlaag onder José Mourinho zou gaan lijden, nadat Mathieu Flamini Arsenal in het laatste kwart van de Londense stadsderby op 0-1 gezet had. Mickael Essien voorkwam echter dat Arsenal Stamford Bridge met drie punten zou verlaten. De Ghanees pegelde een bal vanaf 25 meter in de kruising.

De topper tussen Chelsea en Arsenal, voorafgaand aan het duel de nummers twee en zeven van de ranglijst, begon uiterst mat. Beide ploegen namen geen enkel risico, waardoor kansen schaars waren. Arsenal hield prima stand, hoewel verdediger Senderos zijn elftal een aantal keer in de problemen bracht met twijfelachtige ingrepen. 

Tegen de verhouding in kwam Arsenal vervolgens op voorsprong. Mathieu Flamini kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied van Aleksandr Hleb, waarna Chelsea-doelman Hilario de inzet van de Fransman onvoldoende wist te keren: 0-1.

Door dit gelijkspel staat Manchester United nog steviger aan kop in de Premier League. De ploeg van manager Alex Ferguson heeft nu acht punten voorsprong op regerend titelhouder Chelsea, dat echter wel één duel minder gespeeld heeft. Arsenal staat nu zesde, tien punten achter stadgenoot Chelsea.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen