Schalke simpel langs Dortmund

10 december 2006, 19:31

Schalke 04 heeft zondag de altijd beladen "Kohlenpottderby" benut om zich te verzoenen met fans en media. De ploeg van de bekritiseerde coach Mirko Slomka klopte het Borussia Dortmund van Bert van Marwijk met 3-1 en kwam daarmee in punten weer gelijk met Werder Bremen. De koploper had zaterdag fors uitgehaald bij Eintracht Frankfurt: 2-6.

De spelers van Schalke onthulden voor de derby een spandoek met de tekst 'Wij zijn Schalker, met hartstocht', na het duel werd de persboycot opgeheven. De zege kwam tot stand dankzij doelpunten van uitblinker Christian Pander, Kevin Kuranyi (beide voor rust) en Peter Lövenkrands waarna Alexander Frei pas in de slotfase namens Dortmund iets terugdeed.

Werder Bremen heeft inmiddels een reputatie opgebouwd als het om forse uitzeges gaat. Het was al de derde maal dit seizoen dat de ploeg van coach Thomas Schaaf buitenshuis een half dozijn treffers produceerde. In Bochum (0-6) en Mainz (1-6) lukte dat ook.

De uitschakeling in de Champions League bij Barcelona had Bremen blijkbaar goed verwerkt. Met de galavoorstelling in Frankfurt onderstreepte de ploeg dat het menens is met de titelaspiraties. De veruit productiefste ploeg in de Bundesliga had ditmaal in verdediger Naldo de scherpschutter. De Braziliaan scoorde driemaal.

Stuttgart bleef in het spoor van Werder en Schalke: 31 tegen 33 punten. De "Schwaben" hadden het Spaans benauwd tegen het laag geklasseerde VfL Bochum. Marco Streller maakte in de 87e minuut het verlossende doelpunt nadat eerder vele kansen onbenut waren gebleven.

Bayern München overtuigde niet tegen Energie Cottbus maar won wel dankzij de Belg Daniel van Buyten. De van HSV overgekomen verdediger besliste het duel met zijn eerste doelpunt in dienst van de ploeg van coach Felix Magath. Bastian Schweinsteiger had de thuisploeg eerst op voorsprong gebracht, Steffen Baumgart zorgde na 52 minuten voor de gelijkmaker. Roy Makaay speelde de hele wedtrijd, Mark van Bommel zat een schorsing uit. Bayern heeft dertig punten en staat vierde.

Hamburger SV blijft in last. Ook tegen FC Nürnberg slaagde de ploeg, zonder de geschorste aanvoerder Rafael van der Vaart, er niet in de naargeestige reeks in het eigen stadion te doorbreken.

HSV won op 9 april voor het laatst een competitieduel in eigen stadion. Het werd ditmaal 0-0 waarmee de ploeg halt hield op de zeventiende plaats. Wolfsburg, met Kevin Hofland en Tommie van der Leegte in de basis, verloor op eigen veld met 2-1 van Alemannia Aachen, dat met oud-NEC'er Jeffrey Leiwakabessy aantrad.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen