Ferguson wil 'herboren' Van der Sar behouden

11 december 2006, 10:37

Alex Ferguson, de manager van Manchester United, hoopt dat Edwin van der Sar nog minimaal twee jaar behouden blijft voor zijn club. De Schotse oefenmeester heeft zich in clubblad Inside United lyrisch uitgelaten over de sluitpost, die volgens hem bezig is met een tweede jeugd.

"Zijn transfer naar ons heeft hem echt goed gedaan", oordeelt Ferguson. "Bij Juventus en Fulham keepte hij al goed, maar zijn overstap naar Manchester heeft er voor gezorgd dat hij plotseling als herboren onder de lat staat. Je ziet dat wel vaker met keepers die al wat ouder zijn. Een transfer kan er voor zorgen dat iemand plotseling aan een tweede jeugd begint en dat is bij Edwin het geval."

Als het aan Ferguson ligt, blijft Van der Sar nog een paar jaar behouden voor de club. "Hij is fit, energiek en hongerig, waardoor hij nog makkelijk twee jaar onder de lat kan staan. In de kleedkamer is hij bovendien een goed persoon om er bij te hebben. Hij is niet dominant aanwezig zoals bijvoorbeeld Peter Schmeichel dat was, maar hij heeft een soort natuurlijk overwicht. Hij geniet veel respect, mede door zijn enorme staat van dienst."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen