Babel: "Met mij erbij speelt Ajax anders"

11 december 2006, 14:45

Na een afwezigheid van bijna twee maanden keerde Ryan Babel zondag weer terug in de basisformatie van Ajax. Tegen AZ liet de international direct zien dat hij dit seizoen heel belangrijk is voor de Amsterdamse club. Met zijn acties en dreiging zorgde hij er voor dat Ajax offensief een stuk beter voor de dag kwam dan de afgelopen weken. FCUpdate.nl sprak met hem.

Vorige week tegen Willem II mocht Babel als invaller al wat spelritme opdoen, tegen AZ was hij vanaf het eerste fluitsignaal van de partij. "Ik ben er een tijdje uit geweest, maar ik heb de afgelopen weken redelijk goed getraind. Conditioneel ging het allemaal weg tegen AZ, maar op een gegeven moment wilden mijn benen gewoon niet meer. Ik kreeg kramp, daarom moest ik er uit."

"Met mij op links heb een ander Ajax dan in de voorgaande weken", geeft hij toe. Toch wil hij zijn eigenlijk rol niet belangrijker maken dan hij is. "Ik zorgde tegen AZ voor dreiging en gevaar, maar dat is ook mijn taak. Daarvoor sta ik in het veld."

"Of ik tevreden ben over mijn rentree in de basis? Jawel, redelijk tevreden. Het kan beter, ik had in sommige situaties misschien beter een andere keuze kunnen maken, maar een beetje tevreden mag ik wel zijn, denk ik", aldus de linkerspits.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen