G14 bekritiseert monopolie FIFA en UEFA

Ger
12 december 2006, 13:44

De G14, de belangenvereniging van achttien topclubs op het Europese continent, heeft opnieuw kritiek geuit op de FIFA en de UEFA. Volgens de G14 maken de wereldvoetbalbond en de Europese voetbalbond zich schuldig aan monopolistisch gedrag.

"We aanvaarden dat de FIFA en de UEFA als regulatoren van het internationale voetbal optreden, maar we gaan niet akkoord met de monopolierol die ze zichzelf toedichten", aldus Thomas Kurth, de algemeen directeur van de G14. "We begijpen niet dat FIFA anderhalf miljard euro winst opstrijkt tijdens het WK en de UEFA een miljard euro tijdens het EK, terwijl de clubs, die de spelers leveren, niet in de winst delen."

Eerder dit jaar eiste de G14 een forse compensatie van de FIFA wegens de geleden schade in de laatste tien jaar. De groepering wilde compensatie voor alle internationals die bij hun nationale team geblesseerd waren geraakt en daardoor voor korte of langere tijd niet meer voor hun club in actie konden komen. De G14 en de FIFA hebben nog altijd geen akkoord bereikt over de vergoedingen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen