Van Gaal: "Van Basten geen goede bondscoach"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

12 december 2006 – Louis van Gaal heeft forse kritiek geuit op bondscoach Marco van Basten. De oefenmeester van AZ laat in een interview met Sportweek weten geen hoge pet op te hebben van het tactisch inzicht van de oud-international.

Op de vraag of Van Basten een goede bondscoach is antwoordt Van Gaal: "Ik denk het niet, want hij laat zijn ploeg niet voetballen zoals hij dat graag wil. Hij selecteert een bepaald soort spelers die niet de kwaliteiten herbergen die ervoor zorgen dat hij het voetbal kan spelen dat hij wil. De uitvoering in al die wedstrijden onder zijn leiding is eigenlijk nooit goed geweest, op misschien één wedstrijd na."

Van Gaal, die in het verleden ook werkzaam was als bondscoach van Oranje, wil in 2008 nogmaals aan de slag bij een nationale bond. Hoewel hij een terugkeer bij de KNVB niet uitsluit, gaat zijn voorkeur uit naar het buitenland. "Spanje of Argentinië zijn landen waarvan ik denk dat ze de potentie hebben om wereldkampioen te worden. Nederland niet. In 2002 had dat wel gekund, als de spelers daar de ambitie voor hadden gehad. Alleen: dat hadden ze niet. Ik was destijds de enige die er alles voor over had om wereldkampioen te worden."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd