Cristiano Ronaldo bekent schuld

13 december 2006, 12:59

Cristiano Ronaldo heeft eindelijk toegegeven wat iedereen al wist: hij heeft zich in het verleden regelmatig laten vallen, om op die manier een vrije trap te versieren. De Portugees blikt in the Daily Express terug op zijn eerste periode in Engeland, waarin hij enorm moest wennen aan de Engelse speelstijl.

"Voetbal is overal hetzelfde spelletje, maar de regels zijn in Engeland anders dan in Portugal", vertelt hij. "Er wordt heel anders gevoetbald, omdat scheidsrechters heel veel overtredingen onbestraft laten. Daar heb ik erg aan moeten wennen. Met name in mijn eerste jaar bij Manchester kreeg ik veel kritiek omdat ik te snel een vrije trap probeerde te versieren. Daar heb ik aan moeten werken, dat gedeelte van mijn spel heb ik moeten aanpassen."

Volgens Ronaldo komt het verschil tussen Engeland en Portugal voort uit de voetbalcultuur. "Spelers en scheidsrechters in Engeland groeien op met de gedachte dat er hard gespeeld mag worden en dat er veel toegestaan wordt. Buitenlanders zijn dat echter niet gewend, dus we moeten ons dan aanpassen aan het type voetbal dat hier gespeeld wordt. Maargoed, een ander type voetballer zal ik niet worden. Of een scheidsrechter wel of niet fluit, verandert niets aan mijn manier van spelen", aldus de Portugees.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen