Volgende ronde lonkt voor Feyenoord en Ajax

13 december 2006, 14:14

Het kan raar lopen in de UEFA Cup. Amper twee weken werden Ajax en Feyenoord op forse nederlagen getrakteerd door respectievelijk Espanyol en Nancy, maar beide teams hebben plaatsing voor de volgende ronde nog altijd in eigen hand. Ajax heeft in België tegen Zulte-Waregem aan één punt genoeg, Feyenoord moet in eigen stadion winnen van Wisla Krakow om door te bekeren. FCUpdate.nl blikt vooruit op de laatste speeldag van vier UEFA Cup-poules.

In Groep E, de poule van Feyenoord, zijn twee teams al zeker van een plaats in de volgende ronde: Blackburn Rovers en AS Nancy. Beide teams hebben momenteel zeven punten en mogen vanavond in Engeland in een onderling duel uitmaken wie de groep wint. Omdat Nancy en Blackburn al geplaatst zijn, is er nog slechts één ticket te verdelen. FC Basel is hiervoor al uitgeschakeld, waardoor Feyenoord en Wisla Krakow het onderling mogen uitvechten. Het uitgangspunt hierbij is simpel: Feyenoord moet winnen. Doen de Rotterdammers dat niet, dan gaat de ploeg uit Polen naar de volgende ronde.

In Groep G is Panathinaikos als enige al zeker van Europese overwintering, met zeven punten uit drie duels. Hapoel Tel-Aviv, de huidige nummer twee, zal zich vermoedelijk ook gaan plaatsen voor de volgende ronde. De ploeg uit Israël speelt in eigen stadion tegen het Tsjechische Mlada Boleslav en heeft aan één punt voldoende om door te bekeren. Paris Saint-Germain moet vervolgens in Frankrijk winnen van Panathinaikos om zich eveneens bij de top-drie te scharen. Lukt dit niet, dan is het reeds uitgespeelde Rapid Boekarest de lachende derde.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen