Ajax sluit groepsfase positief af

Ger
13 december 2006, 22:38

Ajax heeft door een overwinning op Zulte-Waregem de tweede plaats gegrepen in Groep F van de UEFA Cup. Het elftal van Henk ten Cate zegevierde in Gent met duidelijke cijfers: 3-0. Door het resultaat spelen de Amsterdammers in de achtste finales tegen een afvaller uit de Champions League.

Ajax had via Klaas Jan Huntelaar een uitstekende start in het knusse Gentse Ottenstadion. Na slechts drie minuten toonde de geslepen spits zich trefzeker na gerommel in de Belgische defensie: 0-1. Huntelaar profiteerde overigens wel, tot ongeloof van het thuispubliek, van zijn aanvankelijke buitenspelpositie.

De Amsterdammers hielden vervolgens het tempo hoog en joegen Zulte-Waregem bij balbezit fel op. De gevaarlijkste Ajax-aanvallen verliepen via Ryan Babel over de linkerflank. De aanvaller, net hersteld van een buikgriep, bezorgde de Belgische defensie veel werk. Met meer finesse had Ajax de score kunnen verdubbelen.

Het slotakkoord van de eerste helft was wel voor Ajax. Eerst nam George Ogararu doelman Pieter Merlier vanaf twintig meter vervaarlijk onder vuur. In de 43e minuut toonde Huntelaar nog eens zijn klasse; vanuit een lastige positie zag hij zijn stiftbal op de kruising uiteen spatten. Forse tegenvaller voor Ajax was het uitvallen van Wesley Sneijder. De middenvelder, getroffen door een rugblessure, moest per brancard van het veld.

Na de pauze stelde Ajax snel orde op zaken. In de counter was een dubbele een-twee tussen Kenneth Perez en Huntelaar goed voor de tweede Amsterdamse treffer. De Oranje-international scoorde op het uur zelfs een derde keer, maar de inzet werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Door de overwinning heeft Ajax de tweede plaats in de groep overgenomen van Zulte-Waregem. De formatie van Henk ten Cate ontmoet daardoor in de volgende ronde een afvaller uit de Champions League. De tegenstanders die vrijdag tijdens de loting in Nyon aan Ajax gekoppeld kunnen worden zijn Werder Bremen, Spartak Moskou, CSKA Moskou, Shakthar Donetsk, Bordeaux, Steaua Boekarest, Benfica of AEK Athene. Zulte-Waregem treft in de achtste finales een groepswinnaar uit de UEFA Cup.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen