Wotte: "Minder praten, meer voetballen"

14 december 2006, 15:35

Een jaar na zijn vertrek uit de Kuip is Mark Wotte weer terug in de Nederlandse voetbalwereld. De 45-jarige trainer heeft een contract voor anderhalf seizoen getekend bij RKC Waalwijk, een club die voor hem precies op het juiste moment komt. FCUpdate.nl sprak met Wotte over het huidige RKC, de spelersgroep, eventuele versterkingen, zijn avontuur bij de Egyptische topclub Ismaelia en zijn geruchtmakende vertrek bij Feyenoord.

Over RKC: "Dit is een heel sympathieke club. Natuurlijk ken ik RKC van de vele jaren waarin ik in Nederland gewerkt heb, maar de afgelopen maanden heb ik geen Nederlandse wedstrijden gezien. Ik heb daarom wat DVD's gekeken, onder meer het duel tegen Vitesse van afgelopen weekend. RKC heeft de afgelopen jaren goed gepresteerd, door zelfs een paar keer net naast Europees voetbal te grijpen."

{image[249160][right-half][Mark Wotte]}Over de selectie: "De huidige selectie bevat een aantal spelers die ik ken uit mijn periode bij Jong Oranje. Er zitten inderdaad een aantal spelers bij die vrij mondig zijn. Dat is niet erg, een bepaalde flair heb je nodig. Maargoed, het is duidelijk dat sommige spelers minder moeten praten en meer moeten voetballen."

Over zijn werk: "Ik ga de komende periode veel praten met mijn collega's om te kijken hoe de vork in de steel zit. Waar het grootste probleem ligt weet ik nog niet, maar als ik zo naar de ranglijst kijk is het vrij duidelijk dat we te veel tegendoelpunten krijgen en te weinig scoren. Maargoed, dat is meestal bij een ploeg die onderaan staat. We gaan met z'n allen aan de slag om de ploeg weer naar boven te krijgen."

{image[249199][left-half][Wotte]}Over versterkingen: "Of RKC versterkingen nodig heeft, kan ik nog niet inschatten. Natuurlijk heb ik wel kort met de technische staf besproken wat de mogelijkheden zijn en waarnaar de club op zoek is, maar momenteel is het nog niet aan mij om daarover te oordelen. Of ik spelers uit Egypte meeneem? Zou kunnen, maar daar moet ik dan eerst intensief over praten met de clubleiding. Ook of Benjamin de Ceulaer komt, kan ik niet zeggen. Eerst ga ik eens naar de huidige selectie kijken. Al mijn spelers hebben recht op een eerlijke kans."

Over zijn vertrek uit Egypte: "Ik werkte bij Ismaelia, een topclub. We stonden bovenaan, dus de club was dik tevreden over mij. De Egyptische competitie wordt wel eens onderschat, maar dat is onterecht. Egypte is niet voor niets kampioen van Afrika geworden, de spelers zijn stuk voor stuk technisch zeer vaardig. De competitie is ook leuk, er zaten bij ons wekelijks 25.000 supporters op de tribune. Het was een mooie ervaring, maar ik wilde terug naar Nederland. Mijn kinderen, die in Nederland gebleven waren, hebben recht op hun vader. Ik ben immers niet alleen trainer, maar vooral ook vader. Ik was dus sowieso van plan om mijn contract, dat op 1 januari af zou lopen, niet te verlengen. RKC kwam dus echt precies op het goede moment."

{image[239993][right-half][Mark Wotte]}Over Feyenoord: "Of het me verrast heeft dat Feyenoord, waar ik tot vorig jaar werkte, de laatste maanden in zulk zwaar weer terecht gekomen is? Nee, zeker niet. Toen ik daar werkte, was het beleidsmatig ook al heel moeilijk allemaal. Mijn samenwerking met Erwin Koeman was heel goed, maar het is heel moeilijk werken met een voorzitter die continu in het buitenland zit en toch overal bij betrokken wil zijn. Maargoed, eigenlijk wil ik hier niet over praten. Feyenoord is een gesloten boek voor mij. Met wat voor gevoel ik eind januari naar de Kuip ga, als Feyenoord-RKC op het programma staat? Gewoon, met een gevoel om drie punten te pakken. Meer niet."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen