Wenger beboet wegens duwen collega

Ger
14 december 2006, 15:59

Arsenal-manager Arsene Wenger heeft een boete en een waarschuwing gekregen van de Engelse voetbalbond FA. De Fransman is gestraft vanwege de duw die hij in november uitdeelde aan voormalig West Ham United-trainer Alan Pardew.

De gefrusteerde Wenger kreeg het na de verloren wedstrijd (0-1) aan de stok met Pardew. De trainer van Arsenal stoorde zich aan zijn collega, die uitbundig reageerde op de winnende treffer van Marlon Harewood. Wenger verliet uiteindelijk het stadion zonder de hand van Pardew te schudden. De Fransman gaf naderhand toe zich ongepast te hebben gedragen. Hij moet zijn optreden nu bezuren met een boete van bijna 15.000 euro.

Pardew, die afgelopen maandag werd ontslagen bij West Ham, stelt dat hij zich niet bewust was van zijn euforische gedrag. "Ik wil mij verontschudligen als ik Arsene daarmee heb beledigd. Ik was nu eenmaal in extase door het late doelpunt. Het was niets persoonlijks. Ik heb veel respect voor hem. Ik dacht dat het was toegestaan om een goal te vieren na een enerverende wedstrijd."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen