Heerenveen wint, maar gaat niet door

14 december 2006, 22:37

SC Heerenveen bewees vanavond de bestempeling 'mission impossible' van het UEFA-Cup duel tegen RC Lens. De Friezen moesten met minimaal drie doelpunten verschil winnen om door te gaan. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek probeerde in een sfeervol Abe Lenstra-stadion een lek te ontdekken in de sterke Franse defensie. Dit lukte pas in de slotfase. Alves scoorde de verdiende winnende treffer, maar meer zat er niet in voor de Friezen.

De aftrap was al veelzeggend. Lens trapte te vroeg af en wilde meteen de Friezen vastzetten. Dat lukte aardig. De blauw-witten kwamen moeilijk in het spel. De equipe van trainer Francis Gillot stond tactisch zeer sterk en daardoor kon het goedwillende Heerenveen niet direct uitgespeelde kansen creëren.

Het spel golfde rustig op en neer. De eerste echte kans was voor Daniel Pranjic. Hij kreeg een pass van Michel Breuer in de voeten, maar schoot hoog over het Franse doel. De SC probeerde via de vleugels de aanval te zoeken, maar hadden telkens twee problemen; of de laatste pass kwam niet aan of een speler van de nummer twee van Frankrijk zat er tussen.

Vlak voor de thee leken de Friezen een vervelende pauze tegemoet te gaan. De snelle en sterke Ivoriaans international Dindane kwam vrij voor het doel van Heerenveen, passeerde goalie Vandenbussche, maar zijn schot op doel werd op de lijn gepareerd door een oplettende Michael Dingsdag.

Na rust gooide Verbeek er een extra aanvaller in. Als stormram kwam Canadees Rob Friend in het team en werd Hanssen naar de kant gehaald. Al direct na het inbrengen van de lange aanvaller was er gevaar van Friese kant. In het zestienmetergebied van de Fransen gaf Nilsson de bal breed op Alves, die de bal op de buitenkant van de paal knalde.

De tijd tikte steeds verder weg en daardoor werd het geloof zowel binnen als buiten de lijnen steeds minder. Heerenveen voetbalde slordig, maar werkte hard. Die inzet werd pas beloond in blessuretijd. Huidig Eredivisie-topscorer Afonso Alves schoot vanuit een vrije trap de bal achter de doelman van Lens en zorgde daarmee voor de terechte overwinning. Dit was echter te weinig om te overwinteren in het UEFA-Cup toernooi.

In Groep D gaan Osasuna, Parma en Lens door naar de volgende ronde. Odense en SC Heerenveen zijn uitgeschakeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen