Arsenal zakt tegen Portsmouth verder weg

Ger
16 december 2006, 18:03

Arsenal heeft zaterdagmiddag dure punten laten liggen in het Premiership. De Londense formatie kwam in het eigen Emirates Stadium niet voorbij Portsmouth: 2-2. Door de puntendeling verspeelde Arsenal de derde plaats aan Liverpool, dat eerder op de dag met 3-0 won bij Charlton Athletic.

Schrale troost voor het elftal van manager Arsene Wenger was dat de ongeslagen status in het nieuwe onderkomen wel bleef behouden. Portsmouth leek daar een einde aan te maken door zowel kort voor als na de rust te scoren: 0-2. Emmanuel Adebayor en Gilberto Silva brachten de thuisclub langszij, maar verder kwam Arsenal niet. 

Robin van Persie had kort voor tijd het winnende doelpunt op zijn schoen. De international van Oranje slalomde knap door de defensie van Portsmouth, maar schoot van dichtbij in het zijnet. Ook de jonge Theo Walcott, die al vroeg in de wedstrijd in het veld kwam voor de geblesseerde Fredrik Ljungberg, was nog dichtbij het winnende doelpunt.

Blackburn Rovers, met André Ooijer in de basis, pakte onderin de Premier League belangrijke punten. Het uitduel tegen Reading eindigde in 1-2. Oud-Ajacied Benni McCarthy scoorde één keer. Wigan Athletic verloor van Sheffield United: 0-1. Denny Landzaat en Arjan de Zeeuw deden allebei de volle negentig minuten mee bij de thuisclub.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen