Cruijff: "Verlies Barça door vol programma"

Ger
18 december 2006, 13:22   Bijgewerkt: 2 januari 2007, 15:54

Johan Cruijff baalt van de nederlaag van FC Barcelona in de finale van het WK voor clubteams. De Catalanen gingen zondag in Japan met 1-0 onderuit tegen het Braziliaanse Internacional.

"Als je ziet hoe de ploeg speelt en jaren heeft gespeeld, dan verdient de club zo'n beker in de prijzenkast te hebben. Dat is ze dus weer niet gelukt. Jammer", aldus Cruijff op zijn eigen website. De oud-speler en trainer van Barça zoekt de oorzaak van het verlies in de overvolle Europese wedstrijdkalender. "Terwijl de kampioen van Zuid-Amerika ruim een week in Japan kan acclimatiseren, moet een ploeg als Barcelona zo'n belangrijk toernooi er even tussendoor doen. De wedstrijd in Tokio was voor Barcelona zo'n beetje de veertigste officiële wedstrijd van dit seizoen."

Cruijff heeft overigens niet bepaald genoten van het optreden van Internacional. "Een ploeg die in de traditie van het 'nieuwe' Brazilië speelt. Veel meer op resultaat, terwijl het publiek op de tweede plaats komt. Je kon deze trend al tijdens het WK zien, maar toen leverde dat nog niet het beoogde resultaat op. Internacional had in Tokio meer geluk. Persoonlijk vind ik het jammer, dat het Braziliaanse voetbal die kant op gaat. Dan zie ik liever Barcelona spelen, alleen heb je dan af en toe de pech dat je naast een prijs grijpt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen