Van Marwijk stapt op bij Borussia Dortmund

Ger
18 december 2006, 14:36

Bert van Marwijk vertrekt per direct bij Borussia Dortmund. De Nederlandse oefenmeester heeft dit besloten na een gesprek met BVB-directeur Hans-Joachim Watzke en manager technische zaken Michael Zorc.

De positie van Van Marwijk, die sinds de zomer van 2004 werkzaam was bij Borussia, stond al geruime tijd onder druk. De oud-coach van Feyenoord had onlangs nog bekend gemaakt na het seizoen op te stappen. De precieze redenen wilde hij destijds niet onthullen. Een paar maanden eerder verlengde de oud-trainer van onder andere Feyenoord zijn contract nog met twee jaar.

Na zijn besluit om na dit seizoen te vertrekken nam de onrust, vooral door aanhoudende tegenvallende resultaten, verder toe. Zondag verloor Dortmund in eigen stadion met 1-2 van Bayer Leverkusen. Een groep supporters probeerde tijdens het duel verhaal te halen in de dug-out bij Van Marwijk.

De 54-jarige Van Marwijk was sinds juli 2004 actief bij Dortmund. Daarvoor werkte hij bij Feyenoord, met als hoogtepunt het winnen van de UEFA Cup in 2002. Voor zijn Rotterdamse periode was Van Marwijk in het professionele circuit actief bij Fortuna Sittard.

Wie Van Marwijk opvolgt bij Borussia is nog niet bekend. Ottmar Hitzfeld, die de club in 1997 aan de Champions League hielp, gaf maandag aan een terugkeer niet te zien zitten. Thomas von Heesen van Arminia Bielefeld lijkt een belangrijke kandidaat.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen