Ikedia: "AZ houdt me nauwlettend in de gaten"

20 december 2006, 09:14

Pius Ikedia geldt al jarenlang als één van de meest talentvolle aanvallers op de Nederlandse velden. De voormalig Ajacied dwong anderhalf seizoen geleden een transfer af naar AZ, maar deze overstap bracht hem nog niet waarop hij gehoopt had. Door blessures kwam hij vorig seizoen amper in actie, met als gevolg dat de ploeg hem voor dit seizoen verhuurde aan RKC Waalwijk. FCUpdate.nl sprak met de pijlsnelle Nigeriaan. "Ik word elke week beter."

In het slecht draaiende elftal van RKC is Ikedia dit seizoen één van de weinige lichtpuntjes. De 26-jarige Nigeriaan scoorde al twee keer en lijkt zijn draai steeds beter te vinden. "Ik heb vorig seizoen natuurlijk amper gespeeld, dus het is ontzettend lekker dat ik nu weer elke week negentig minuten in het veld kan staan. Ik merk aan mezelf dat ik dit wedstrijdritme nodig heb, ik word steeds beter."

"Ik probeer RKC elke wedstrijd te helpen met doelpunten of assists, maar dat valt niet mee. Ik moet veel de buitenkant houden om één-op-één-situaties te creëren, maar daarvoor ben ik natuurlijk afhankelijk van de ballen die ik krijg. Als ik, zoals tegen NEC afgelopen weekend, amper bruikbare ballen krijg, is het moeilijk voetballen. Maar goed, we moeten positief blijven. Vanaf nu moeten we elke wedstrijd benaderen als een finale", vindt de snelle aanvaller.

Dat ook AZ heil ziet in een verdere samenwerking met Ikedia, blijkt uit het feit dat men hem nauwlettend in de gaten houdt. "Ik heb regelmatig contact met mensen uit Alkmaar, zowel met spelers als mensen van de technische staf. Wat deze mensen tegen me zeggen? Nou, ze zijn heel blij dat ik elke week kan voetballen. Ze volgen me heel goed en dat is voor mij natuurlijk positief. Ze zijn me nog lang niet vergeten", lacht hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen