Mathijsen: "Geen spijt van vertrek bij AZ"

20 december 2006, 09:22

Toen Joris Mathijsen eind augustus AZ verruilde voor Hamburger SV, ging hij er ongetwijfeld vanuit dat hij bij een club terecht gekomen was waar hij mee kon strijden om de prijzen. De Duitse landstitel moest mogelijk zijn en bovendien wilde hij hoge ogen gooien in de Champions League. 

Niets blijkt echter minder waar. Hamburger SV kent een dramatisch seizoen en bungelt onderaan. Toch staat de verdediger geen altijd achter zijn transfer, vertelt hij in het Algemeen Dagblad. "Ik heb absoluut geen spijt van mijn vertrek uit Alkmaar. Ik was gewoon toe aan een nieuwe stap in mijn carrière."

Met HSV gaat dit seizoen ongeveer alles fout wat er fout kan gaan, weet Mathijsen. "Er rust blijkbaar een vloek op ons", verzucht hij. "Als je ziet hoe wij soms doelpunten incasseren, dat is ongelofelijk. We hebben vooral veel pech. Ga maar na, wij missen wekelijks vijf basisspelers door blessures."

Na een seizoen waarin Hamburger SV zich kwalificeerde voor de voorronde van de Champions League, staat nu de strijd tegen degradatie centraal. "Ik ben er absoluut van overtuigd dat we niet degraderen, na de winterstop gaan we er weer vol tegenaan. Maargoed, het is voor HSV natuurlijk nu al een verloren seizoen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen