Herfinanciering PSV-stadion bijna rond

Ger
20 december 2006, 10:56

De herfinanciering van het Philips Stadion zal vermoedelijk binnen enkele weken rond zijn. PSV-voorzitter Frits Schuitema hoopt in januari de overeenkomst met de Amerikaanse vastgoedmagnaat US Realty Advisors LLC te ondertekenen.

Herfinanciering via US Realty zou PSV een directe financiële injectie van circa twintig miljoen euro opleveren. Door de constructie kan de club de overwaarde van het stadion te gelde maken. "We zijn heel erg ver gevorderd", aldus Schuitema in het Eindhovens Dagblad. "Het is een Amerikaans bedrijf dat alles tot in detail juridisch wil vastleggen, maar het zou me verbazen als we niet tot volledige overeenstemming komen."

Schuitema stelt dat het vrijkomende geld niet in spelers wordt geïnvesteerd. "Dit is een heel belangrijke operatie voor PSV. We kunnen onze vermogenspositie verstevigen. We hebben heel veel jaren een stuk meer uitgegeven dan er is binnengekomen. Spelers kopen is nu niet aan de orde, daar wordt het geld niet voor gebruikt."

De Eindhovenaren willen een buffer opbouwen, zodat de club kan inspelen op tegenvallende inkomsten uit Europees voetbal of het vertrek van spelers. "Door de goede prestaties van de laatste tijd komt er ongetwijfeld interesse op gang voor onze spelers. Bovendien is het de vraag of Alex en Cocu volgend seizoen nog bij PSV spelen. We hopen ze te houden, maar daarover bestaat geen zekerheid. We willen op alles voorbereid zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen