Enorme schorsingen na knokpartij in Ecuador

20 december 2006, 11:02

Voormalig Ecuadoriaans international Agustin Delgado is de voetbalbond van het Zuid-Amerikaanse land voor één jaar geschorst. De spits is aangewezen als aanstichter van een enorme knokpartij op de laatste speeldag van de nationale competitie, waarbij spelers van LDU Quito (de ploeg van Delgado) massaal op de vuist gingen met voetballers van Barcelona Sporting Club.

Liefst elf spelers zijn geschorst naar aanleiding van de vechtpartij, met straffen die variëren van twee maanden tot een jaar. De Ecuadoriaanse bond heeft de straffen bovendien doorgespeeld aan de wereldvoetbalbond FIFA, waardoor alle betrokkenen ook een internationaal speelverbod aan de broek krijgen. 

Oud-international Delgado, die tijdens het afgelopen WK één keer scoorde, kreeg de zwaarste schorsing. Drie huidige spelers van de nationale ploeg kwamen er met lichtere straffen van af. Patricio Urrutia (Quito) kreeg een schorsing van drie maanden opgelegd, terwijl zijn teamgenoot Giovanni Espinoza (LDU) en Barcelona-speler Edwin Tenorio twee maanden moeten toekijken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen