Mourinho biedt alsnog excuses aan

Ger
20 december 2006, 14:29

Jose Mourinho heeft zijn excuses aangeboden voor zijn beschuldigingen aan het adres van Andrew Johnson. De Chelsea-manager noemde de international afgelopen zondag een valsspeler na afloop van de competitiewedstrijd tussen Everton en Chelsea (2-3).

Volgens Mourinho ging Johnson in een duel met Chelsea-goalie Hilario opzettelijk naar de grond om een penalty te versieren. "Hij is gevaarlijk voor zijn tegenstanders omdat hij niet te vertrouwen is", zei de Portugees na de wedstrijd. Daarop eiste Everton de excuses van Mourinho. De Chelsea-manager weigerde dat aanvankelijk waardoor de club uit Liverpool een officiële klacht indiende bij de Engelse voetbalbond FA.

Mourinho besloot woensdag om alsnog zijn verontschuldigingen aan te bieden. "Everton, de manager en de speler verdienen mijn excuses. Ik vind Everton een prachtige club en op Goodison Park heerst een geweldige atmosfeer. Overigens heb ik nooit het woord 'valsspeler' gebruikt. Na het zien van de videobeelden moet ik concluderen dat Andy Johnson slechts de doelman wilde ontwijken."

Everton-voorzitter Keith Wyness is tevreden met de excuses van Mourinho. "Hij heeft alsnog zijn gezonde verstand gebruikt. Hiermee is de kwestie wat ons betreft afgelopen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen