Cannavaro: "Critici moeten hun mond houden"

22 december 2006, 10:57

Fabio Cannavaro is de kritiek op zijn persoon zat. De Italiaanse verdediger van Real Madrid won deze maand zowel de Gouden Bal als de titel 'FIFA Wereldvoetballer van het Jaar' en hoopt zijn critici, die menen dat Cannavaro zeker niet de beste speler ter wereld is, de mond te hebben gesnoerd. 

Direct na de uitverkiezing van Cannavaro tot winnaar van de Gouden Bal, de prijs voor beste voetballer op de Europese velden, barstte de kritiek los. Veel prominenten uit de voetbalwereld vonden dat niet Cannavaro, maar een publiekslieveling als Ronaldinho of Thierry Henry de prijs had moeten winnen. 

Cannavaro nam de kritiek ter kennisgeving aan en werd deze week door de bondscoaches en aanvoerders van alle nationale ploegen ook nog eens gekozen tot voetballer van het jaar. Hiermee hoopt de trotse Cannavaro een einde te hebben gemaakt aan de kritiek die hij te verduren kreeg.

"Ik hoop dat de kritiek nu verdwijnt", zegt hij in het Duitse Kicker. "Veel mensen konden niet begrijpen dat een verdediger de voorkeur kreeg boven een creatieve middenvelder of een aanvaller. Nu ook de trainers en aanvoerders voor mij gekozen hebben, hoop ik dat mensen deze mening herzien. Journalisten, spelers en trainers vinden mij de beste van 2006. Dat is vrij overtuigend, toch? Ik denk dat ik beide prijzen verdiend heb", aldus de man die de nationale ploeg van Italië deze zomer naar de wereldtitel leidde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen