Castelen: "Het was mijn tijd blijkbaar nog niet"

25 december 2006, 11:00

Het jaar 2006 leek zo mooi te worden voor Romeo Castelen. Twaalf maanden geleden was hij met Feyenoord op weg naar de Champions League en met Oranje naar het WK. Het mocht echter niet zo zijn. Feyenoord gleed af, Castelen werd gepasseerd voor het WK en tot overmaat van ramp miste hij de complete eerste helft van het nieuwe seizoen door een enkelblessure. FCUpdate.nl zocht de aanvaller op en sprak met hem over het moeilijke jaar dat achter hem ligt en zijn verwachtingen voor 2007.

Het was een vraag die hem even aan het denken zette. Wat is zijn grootste teleurstelling van het afgelopen jaar, het mislopen van het WK of de blessure die hem maandenlang aan de kant gehouden heeft? "Tsja, dat is lastig", overpeinst Castelen. "Kijk, zo'n WK is natuurlijk een kans die je maar één keer per vier jaar hebt. Ik was er dichtbij, dus dan is het erg zuur als je toch nog net buiten de boot valt. Zo'n blessure is iets heel anders. Dat is nu enorm vervelend, maar hopelijk kan ik er na de winter weer tegenaan."

Het WK heeft hij inmiddels dus achter zich gelaten, maar zijn blessure nog niet. Tijdens een oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen liep hij een enkelblessure op, die een stuk gecompliceerder bleek dat in eerste instantie gedacht werd. "Een pees bleek continu over mijn enkelkop heen te gaan", legt Castelen uit. "Het is blessure die zelden voorkomt, daarom was het eerst even onduidelijk hoe de herstelperiode zou verlopen. Na een paar maanden bleek dat ik onder het mes moest. Dat is frustrerend natuurlijk, maar gelukkig gaat het nu steeds beter."

Tot de winterstop traint Castelen individueel, bij specialisten in Amsterdam. Hij heeft er bewust voor gekozen om het laatste deel van zijn herstelperiode niet bij Feyenoord af te werken. "Als ik dagelijks bij Feyenoord zou lopen, zou ik elke dag worden geconfronteerd met het feit dat ik geblesseerd ben. Dat klinkt misschien raar, maar het is enorm frustrerend om als enige van de groep tijdens een week níet toe te leven naar een wedstrijd. Bovendien zou ik dan eerder in de verleiding komen om een snelle terugkeer te forceren en dat is het laatste wat ik moet doen."

Castelen hoopt in ieder geval dat hij in 2007 een hoog basisniveau aan de dag kan leggen. "Mijn belangrijkste doel is om constanter te worden. Ik wissel goede wedstrijden nog te vaak af met duels waarin ik geen bal goed raak. Dat moet beter, daar wil ik hard aan werken. Komend jaar wil ik een bepaald niveau hebben, dat ik wekelijks haal."

"Dat bloemetje was een heel mooi gebaar. Bovendien geeft het me nog meer motivatie om extra sterk terug te komen van deze blessure. Want dat is uiteindelijk natuurlijk het doel, om in 2007 sterker dan ooit terug te komen."

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen