Feyenoord pakt punt tegen PSV

26 december 2006, 14:19

Feyenoord heeft in een vermakelijke topper op tweede kerstdag koploper PSV afgehouden van een dertiende competitiezege op rij. De Eindhovenaren kwamen in Rotterdam op voorsprong via Phillip Cocu, maar Angelos Charisteas bracht Feyenoord nog voor rust op gelijke hoogte. In een boeiende tweede helft, waarin de thuisclub het betere van het spel had, slaagde geen van beide teams er in om het duel naar zich toe te trekken.

Met ijzervreter Buijs als rechtsback begon Feyenoord gretig aan het duel. De ploeg leek te beseffen dat het kwalitatief geen partij is voor PSV, maar dat met wilskracht en passie veel gecompenseerd kan worden. Eerder dit seizoen leverde een dergelijke instelling immers ook al drie punten op tegen het eveneens kwalitatief betere AZ (3-2). Feyenoord begon dan ook overtuigend en drukte PSV in de eerste minuten ver terug.

Feyenoord rook na dit doelpunt bloed. De ploeg kwam scherp uit de kleedkamer voor de tweede helft en legde na de pauze een uitstekende pot voetbal op de mat. Het schier onklopbaar geachte PSV moest toezien hoe de thuisploeg de gehele tweede helft de lakens uitdeelde. PSV kwam amper meer aan aanvallen toe, terwijl Feyenoord, met name via Royston Drenthe of Angelos Charisteas, voor het nodige gevaar voor het doel van Gomes zorgde.

En eigenlijk kunnen beide teams daar tevreden mee zijn. PSV weet dat het alle uitwedstrijden tegen topteams dit seizoen nu gehad heeft en dat het met een geruststellende marge de winterstop in gaat. En Feyenoord? Dat kan tevreden zijn over het spel tegen PSV. Als de ploeg van Erwin Koeman het niveau van de tweede helft vast weet te houden, mag plaatsing voor de play-offs geen enkel probleem opleveren.