Huntelaar wint prestigieuze IFFHS-prijs

28 december 2006, 12:40

Klaas Jan Huntelaar is de meest trefzekere spits van het seizoen 2006. Volgens de International Federation of Football History and Statistics (IFFHS) is er geen enkele speler die meer wist te scoren in nationale competities die in 2006 eindigden. Huntelaar maakte in totaal 35 treffers voor Heerenveen en Ajax.

De IFFHS vergeleek de vijftig grootste competities ter wereld en legde alle doelpuntenmakers naast elkaar. Hierbij werd gelet op het aantal treffers van het in 2006 geëindigde seizoen. Omdat de competities op verschillende momenten in het jaar eindigen, moest Huntelaar tot dit weekend wachten op de definitieve uitslag. 

Klaas Jan Huntelaar

Klaas Jan Huntelaar

Na Huntelaar is Dirk Kuijt de hoogst geklasseerde Nederlander in de lijst. De Katwijker scoorde 24 keer in dienst van Feyenoord. Zijn treffers voor Liverpool zijn niet meegeteld, omdat competities die volgend jaar aflopen niet meetellen in de telling van het IFFHS. 

Opvallend is de hoge klassering van Mads Junker. De spits van Vitesse is als 23ste geëindigd, met een totaal van 24 doelpunten. Het grootste gedeelde hiervan scoorde hij in dienst van zijn vorige club, FC Nordsjælland. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen