Ook Ajax morst punten tegen NEC

30 december 2006, 16:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Na Feyenoord en AZ heeft ook Ajax punten laten liggen tegen NEC. In Nijmegen kwam de Amsterdamse formatie niet verder dan 2-2 tegen de ploeg van Mario Been. Kenneth Perez zette Ajax nog wel op voorsprong, maar doelpunten in de slotfase van Romano Denneboom en Peter Wisgerhof zetten het duel volledig op zijn kop. Gabri redde echter alsnog een punt voor Ajax.

Aanvankelijk gebeurde er weinig opwindends in Nijmegen. Een aardige actie van Ryan Babel op links, afgesloten met een te hoog schot, was voor rust het hoogtepunt. Wesley Sneijder en Kenneth Perez waren gevaarlijk met een vrije trap. Beiden vonden de Nijmeegse doelman Gabor Babos op hun weg.

Ajax miste twee man in de volle Goffert. Verdediger Thomas Vermaelen was geblesseerd, doelman Maarten Stekelenburg nog ziek. Daardoor maakte Dennis Gentenaar een rentree in Nijmegen. Ajax' tweede doelman stond jarenlang onder de lat bij NEC en groeide er uit tot een held.

Trainer Mario Been had aan de andere kant ook nog een goede wissel in petto. Hij bracht Barreto, die op fraaie wijze de gelijkmaker van Romano Denneboom voorbereidde. Met de 2-1 leek Peter Wisgerhof het feest in de Goffert vervolgens compleet te maken, maar amper een minuut later maakte Gabri alweer gelijk.