RKC onderzoekt mogelijkheden nieuw stadion

Ger
31 december 2006, 11:39

RKC Waalwijk speelt binnen nu en tien jaar waarschijnlijk in een nieuw stadion. De Brabantse club onderzoekt momenteel de mogelijkheden om een nieuw onderkomen te bouwen aan de snelweg A59.

"Het is niet zo dat we per se een groter stadion nodig hebben, al zouden we het aantal zitplaatsen best willen uitbreiden van 7600 naar 10.000", zegt voorzitter Ad Passier in BN/De Stem. "Wel zitten we verlegen om parkeergrond en daar is aan de snelweg alle ruimte voor. Als er over tien jaar een nieuw stadion staat, is het prima. Tegen die tijd is de restwaarde van ons huidige sta­dion zo laag dat het verantwoord is daar afstand van te doen."

Passier neemt het Abe Lenstra Stadion van SC Heerenveen als voorbeeld. "De grond is bedoeld als bedrijventerrein. Geïntegreerd met kantoren en eventueel een fitnesscentrum zou een stadion daar onder kunnen vallen. En een ruim parkeerterrein. Zo zie ik het voor me, precies zoals het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. Dat zit ook aan de snelweg. Maar als je wat wilt, zul je nu stappen moeten zetten. Want anders heeft die grond straks een andere bestemming gekregen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen