Roda JC na rust langs Jong AZ

25 januari 2007, 21:50

Het bekeravontuur van Jong AZ zit er op. Het Alkmaarse beloftenelftal leek in Kerkrade een helft lang voor een stunt te gaan zorgen tegen Roda JC, maar moest na rust alsnog zijn meerdere erkennen in de Limburgse eredivisionist (2-1). Hierdoor zit Roda, dat in 1997 en 2000 de sterkste was in het nationale bekertoernooi, bij de laatste acht.

Er waren 43 minuten gespeeld in het Parkstad Limburg Stadion, toen de Kerkraadse fans er genoeg van hadden. "Wij willen voetbal zien", schreeuwde het voor driekwart lege stadion naar de gele brigade van coach Huub Stevens. Want voetbal, zo kon hetgeen Roda in de eerste helft liet zien onmogelijk genoemd worden. De ploeg, die in de Eredivisie steeds verder afzakt, maakte tegen de beloften van AZ, aangevuld met Rogier Molhoek, Gijs Luirink en Kew Jaliens, geen moment de indruk dat het koste wat kost door wilde bekeren.

Na deze treffer drong Roda JC weliswaar aan, maar erg veel overtuiging zat er niet in het Limburgse spel. De defensie van Jong AZ kwam slechts zelden in de problemen tegen de apatische thuisploeg. Sterker nog, met een beetje meer geluk had Jong AZ zelfs op 0-2 kunnen komen, maar een vrije trap van Johan Plat ging tot opluchtig van heel Kerkrade nog voorlangs het doel van Castro.

Ruim tien minuten later was het echter wel raak voor diezelfde Ramzi. De Marokkaan anticipeerde handig op een voorzet vanaf de linkerkant en tikte de bal met een simpele voetbeweging binnen. Dit doelpunt was terecht, want na rust was het éénrichtingsverkeer richting het Alkmaarse doel. Het Roda van na rust leek wel een totaal andere ploeg dan het elftal dan voor rust op het veld stond en creëerde kans op kans. Jong AZ wankelde en luttele minuten na de treffer van Ramzi was het opnieuw raak. Bas Sibum, de schlemiel van de eerste helft, legde voorzet op het hoofd van Dieter van Tornhout, die feilloos inkopte: 1-2.

Deze treffer bleek de beslissing in de wedstrijd. Jong AZ kwam kracht en kwaliteit tekort om de Limburgers het vuur aan de schenen te leggen en Roda voetbalde het duel rustig uit. De ploeg, die sinds december 2001 geen enkel bekerduel in eigen stadion verloor, koesterde de voorsprong, wetende dat het vanavond de koker in gaat voor de loting voor de kwartfinale. En dus konden de paar duizend Limburgse fans, die in de rust nog luidkeels protesteerden tegen het spel van de thuisclub, toch nog met een goed gevoel naar huis gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen