AZ blaast eredivisie nieuw leven in

3 februari 2007, 21:21   Bijgewerkt: 4 februari 2007, 00:04

AZ heeft de spanning in de eredivisie volledig teruggebracht. De Alkmaarders wonnen in Eindhoven met 2-3 van koploper PSV. Invaller Danny Koevermans maakte vlak voor tijd het beslissende doelpunt, waarmee hij PSV de tweede nederlaag op rij bezorgde. Het verschil tussen PSV en AZ op de ranglijst is nu zes punten. Ajax kan PSV morgen, met een zege op Feyenoord, zelfs tot op vijf punten naderen.

Dit strijdplan leek al binnen één minuut de prullenbak in te kunnen, toen Alex een hoekschop van Jefferson Farfan zomaar binnen mocht koppen. Heel AZ keek vol wanhoop toe, maar gelukkig voor de Alkmaarders was Demy de Zeeuw op zijn post. De kleine middenvelder kopte de inzet van de Braziliaan van de doellijn.

Deze snelle kans van Alex gaf PSV moed. De ploeg had in haar eerste twee wedstrijden na de winterstop geen beste indruk achtergelaten, maar leek vastbesloten om AZ eens goed de les te lezen. De Eindhovenaren zetten AZ direct vol onder druk en dit resulteerde na twintig minuten in de openingstreffer. Na een mooie combinatie tussen Jason Culina en Phillip Cocu kwam de bal bij Farfan terecht, die Khalid Sinouh kansloos liet met een diagonaal schot.

In de rust greep Van Gaal in. De coach, die zijn team op slag van rust had zien ontsnappen aan 2-0 toen Arouna Koné een vrije kopkans verprutste, gooide zijn elftal om met twee aanvallende wissels. Barry Opdam en Ryan Donk bleven in de kleedkamer achter en werden vervangen door vleugelaanvallers Julian Jenner en Nourdin Boukhari. Dit bleek een goede zet. Amper vijf minuten in de tweede helft werd een voorzet van Jenner maar half weggewerkt door Alex, waarna Moussa Dembele de afvallende bal snoeihard onder Gomes door knalde: 1-1.

Met dit doelpunt gooide AZ de knuppel in het hoenderhoek. Het duel, dat in het tweede gedeelte van de eerste helft indommelde, kwam volledig tot leven. De bezoekers trokken het spel naar zich toe en creëerden ineens kansen. Zowel Arveladze als Martens had binnen tien minuten na de gelijkmaker kunnen scoren, maar beide spelers troffen geen doel.

PSV leek na dit doelpunt af te stevenen op de eerste thuisnederlaag van deze competitie, maar Phillip Cocu leek hier een stokje voor te steken. De middenvelder, getergd door zijn ongelukkige optreden bij de treffer van Jenner, schoot amper vijf minuten na de goal van AZ de gelijkmaker binnen. Hiermee leek hij een nederlaag te voorkomen, maar dat was buiten Danny Koevermans gerekend. De spits was in de slotfase in het veld gekomen voor Maarten Martens en toonde in de slotfase zijn enorme waarde door een hoekschop in één keer op zijn slof te nemen. Zijn inzet verdween, buiten bereik van Gomes, diagonaal in het Eindhovense doel.

Van Gaal en Ronald Koeman

Van Gaal en Ronald Koeman

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen