"Misschien krabt Feyenoord zich achter de oren"

9 februari 2007, 14:58   Bijgewerkt: 9 februari 2007, 15:07

'Sprockel, melden bij de bondscoach', stond er afgelopen dinsdag op teletekst. De verdediger van Vitesse was die dag middelpunt van een nationale zoektocht. Bondscoach Marco van Basten wilde hem bij de selectie halen als vervanger van Jan Kromkamp, maar niemand kon hem bereiken. Sprockel was spoorloos, maar kwam na een paar uur alsnog boven water. "Mijn telefoon stond uit", was de uitleg van de verdediger. FCUpdate.nl sprak met de voormalig Feyenoorder over zijn korte avontuur bij Oranje. "De volgende keer houd ik mijn mobieltje in ieder geval aan", lacht hij.

"Ik deed op een gegeven moment mijn telefoon aan en toen zag ik dat ik dertig gemiste oproepen had", blikt Sprockel terug op afgelopen dinsdag, toen hij simpelweg rustig op bezoek was bij wat vrienden. "Ik had niet eens tijd om te kijken wie er allemaal gebeld hadden, want precies op dat moment werd ik weer gebeld. Bleek Tien aan de lijn te hangen, met de vraag of ik 'het nieuws' al gehoord had."

Eenmaal in het hotel had Sprockel direct een kort gesprek met bondscoach Van Basten. "Dat duurde niet lang, ik schat tien minuten. Waarover we het gehad hebben? Ach, een beetje over de ontwikkeling die ik doorgemaakt heb. En we hebben wat gelachen over het feit dat ik mijn mobieltje uit had staan. De volgende keer houd ik hem in ieder geval aan, ik leer van mijn fouten", lacht hij.

Voor Sprockel betekent zijn eerste kennismaking met Oranje een bijzondere mijlpaal in een bizarre loopbaan. In mei 2002, luttele maanden na zijn debuut, stond hij immers met de UEFA Cup in zijn handen. Via drieëneenhalf seizoen Excelsior belandde hij afgelopen zomer bij Vitesse, dat hem transfervrij over kon nemen van Feyenoord. "Al die jaren dat ik bij Excelsior speelde, was ik eigendom van Feyenoord. Afgelopen zomer hebben ze me transfervrij laten gaan. Feitelijk heb ik dus, een half jaar na mijn vertrek bij Feyenoord, het Nederlands elftal gehaald. Of ze zich achter de oren krabben in Rotterdam-Zuid? Misschien wel. Ik zat in een goede lichting, met onder meer Van Persie, Leonardo en Loovens. Toch zonde dat niemand echt lang bij Feyenoord gebleven is", zegt hij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen