Lindenbergh: "Echt alles zat tegen"

Ger
15 februari 2007, 03:50   Bijgewerkt: 15 februari 2007, 11:08

Voor Olaf Lindenbergh was het UEFA Cup-duel met Werder Bremen woensdag al na 24 minuten ten einde. De linksback van Ajax ontving binnen een tijdsbestek van drie minuten twee gele kaarten. Met tien man waren de Amsterdammers niet opgewassen tegen de Duitse topploeg (3-0). "Het was stom. Met geel op zak had ik geen risico moeten nemen", zegt Lindenbergh tegen FCUpdate.nl. 

Na overtredingen op Clemens Fritz en Torsten Frings moest Lindenbergh met twee gele kaarten het veld verlaten. De Ajacied kon zich niet geheel vinden in de beslissingen van de Portugese arbiter Lucilio Batista. "Ik vond dat de scheidsrechter de gele kaarten vrij snel uitdeelde. In het geval van de eerste gele kaart kom ik met de tegenstander in aanraking, maar echt een zware overtreding vond ik het niet. Ik stond er wel van te kijken dat hij geel gaf."

Vanaf de kant moest de linksback lijdzaam toezien hoe zijn ploeggenoten met zware cijfers onderuit gingen. "We stonden met elf man al onder druk, dus dan is het erg vervelend als je 70 minuten lang met tien man moet spelen. Die eerste goal valt uit een hoekschop, waar iemand vrij kan inschieten. Daar stonden spelers niet goed te dekken. Die tweede goal zat er niet eens in, dus dan zit echt alles tegen. Dat we nog de 3-0 incasseren, heeft te maken met het wegvloeien van de krachten. De ruimtes werden te groot, waardoor zij nog een aantal grote kansen kregen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen