Nedved rekent zich nog niet rijk

14 november 2005, 11:37

Tsjechië heeft zaterdag een belangrijke stap gezet richting het WK door Noorwegen in Oslo met 0-1 te verslaan. Door deze uitzege heeft Tsjechië uitstekende papieren om het karwei woensdag in Praag af te maken, maar middenvelder Pavel Nedved houdt nog een slag om de arm. "We zijn pas op de helft", waakt de teruggekeerde vedette voor te veel euforie.

Nedved keerde speciaal voor de play-off terug als international en had direct een belangrijk aandeel in de overwinning. De middenvelder van Juventus zette Karel Poborsky op rechts helemaal vrij, waarna de voorzet van Poborsky door Vladimir Smicer raak gekopt werd. "Ik ben erg blij dat we gewonnen hebben, voor mij was het misschien wel mijn belangrijke interland ooit. We zijn nu halverwege, komende woensdag in Praag kan er nog van alles gebeuren."

De middenvelder had overigens geen goed woord over voor de grasmat in Oslo. "Ik heb nog nooit zo'n belangrijke wedstrijd op een dergelijk slecht veld gespeeld. Het leek wel alsof we aan het beachvolleyballen waren. Het was ontzettend moeilijk om van richting te veranderen. In Praag zal de grasmat in ieder geval een stuk beter zijn, dus dat is voor beide ploegen een voordeel."

"We moeten nu volledig geconcentreerd blijven. Noorwegen blijft een lastige ploeg, omdat ze graag lange hoge ballen spelen. We moeten allemaal niet vergeten dat we nu pas op de helft zijn, het zal woensdag sowieso een echt gevecht worden", denkt de 33-jarige spelmaker.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen