Ajax toont veerkracht, maar gaat niet door

Koen Freriks
22 februari 2007, 22:54   Bijgewerkt: 23 februari 2007, 00:19

Ajax is er niet in geslaagd de grote achterstand op Werder Bremen in eigen huis in te halen. In de ArenA wonnen de Amsterdammers weliswaar met 3-1, maar dat was niet genoeg om de eerder opgelopen schade in het Weserstadion van 3-0 ongedaan te maken.

Ten Cate liet van tevoren weten dat zijn equipe slechts "één procent kans had om de volgende ronde te bereiken". De trainer startte met drie aanvallers. Ajax kwam vroeg op voorsprong, maar de 'dodelijke' gelijkmaker vlak daarna van Almeida bleek na afloop desastreus. Ondanks de veerkracht die de ploeg toonde, zijn de rood-witten niet door naar de achtste finales.

Na deze treffer nam Ajax nóg meer risico en werd Werder nog een paar keer gevaarlijk. Almeida schoot vanaf de linkerkant op het doel en een schot van Frings belandde in de handen van Ajax-keeper Maarten Stekelenburg. Het risico dat de rood-witten namen, bleek toch te gevaarlijk. Roger trapte in een simpele schijnbeweging van Borowski, die de bal vlak voor de doellijn voorzette, waar Almeida klaar stond om de 1-1 binnen te tikken. Nu moest Ajax nog viermaal scoren om de achtste finales te bereiken.

Direct na rust leek Ajax de moed te hebben opgegeven. Het team van trainer Henk ten Cate liet in het eerste kwartier niks van zich zien en produceerde nauwelijks kansen. Bovendien leed de ploeg op dat moment onnodig veel balverlies en leken de resterende minuten slechts een formaliteit te worden. Toch veerden de dertigduizend fans weer op toen Huntelaar vanuit de draai op aangeven van Babel de 2-1 aantekende op het scorebord. Ajax geloofde er dan weer in. Even later was het Ryan Babel die de kans op de volgende ronde aanzienlijk vergrootte door slecht verdedigd werk van Nando af te straffen en de derde Amsterdamse treffer van de avond binnen te schieten. De ingevallen De Mul zorgde aan de rechterkant in de slotfase voor de nodige dreiging, maar het compact verdedigende Werder gaf niets weg. Ook een vrije trap van Perez werd gevangen door Tim Weise, die even later zijn ploeg op de been hield door diezelfde Perez vlak voor tijd de bal weg te stompen, voordat de voormalige AZ'er de 4-1 kon binnentikken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen