Alex kopt PSV in slotfase langs Groningen

24 februari 2007, 21:20   Bijgewerkt: 24 februari 2007, 21:50

Met een rake kopbal voorkwam Alex zaterdagavond dat PSV een prachtige week in mineur zag eindigen. De Braziliaan bezorgde de zichtbaar vermoeide kampioen in de slotfase van het duel met FC Groningen een gelukkige zege: 1-0. PSV, dinsdag nog te sterk voor Arsenal, vierde de treffer van Alex in de 85e minuut als een heus kampioenschap. De koploper had zich al bijna verzoend met een gelijkspel toen de Braziliaan snoeihard raak kopte.

Dankzij de zege blijft PSV de voornaamste titelkandidaat. In de huidige vorm moet de club uit Eindhoven echter blijven vrezen voor de achtervolgers. Het had niet veel gescheeld of PSV had voor de vierde keer in zes duels na de winterstop puntenverlies geleden.

PSV begon met drie verdedigers omdat het een speler meer op het middenveld wilde hebben. Jason Culina, Eduardo Mendez en Timmy Simons moesten zorgen dat de creatieve Phillip Cocu en Ibrahim Afellay zoveel mogelijk aan voetballen toekwamen. De middenvelders slaagden slecht in die opdracht omdat de koploper in een veel te laag tempo acteerde. PSV speelde onzorgvuldig en traag en kreeg voor rust slechts één doelkans. Alex kopte in de handen van doelman Bas Roorda.

Trainer Koeman van de thuisclub constateerde vanaf de zijkant dat FC Groningen in de tweede helft het betere van het spel kreeg. Hij greep in en bracht Mika Väyrynen en Sun Xiang voor de tegenvallende Jason Culina en Ibrahim Afellay. Ook met beide nieuwkomers in de gelederen kon PSV niet voorkomen dat Suarez in de tachtigste minuut een uitgelezen kans kreeg. De spits verscheen alleen voor doelman Gomes maar schoot gehaast naast. Vijf minuten later onderstreepte Alex wat het verschil is tussen subtop en echte top. Hij schonk PSV met een rake kopbal een geflatteerde maar erg belangrijke zege.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen