Lastige opgaven voor topploegen in bekertoernooi

28 februari 2007, 14:14   Bijgewerkt: 28 februari 2007, 14:26

Het is dit seizoen alles of niets, bij wedstrijden om de KNVB beker. Waar tijdens de vorige ronde alle grote ploegen nog in eigen stadion aan mochten treden tegen op papier zwakkere tegenstanders, is het nu precies andersom. PSV, Ajax en AZ spelen allen buitenshuis, tegen teams die er voor eigen publiek alles aan zullen doen om de topploegen het leven zuur te maken. FCUpdate.nl blikt vooruit.

De eerste plaats waar vanavond afgetrapt zal gaan worden, is Waalwijk. Al om 19.00 uur begint degradatiekandidaat RKC in het {image[248261][right-half][]}eigen Mandemakers Stadion aan haar wedstrijd tegen subtopper Roda JC. Hoewel Roda JC natuurlijk favoriet is, bewees RKC eerder dit seizoen al dat het weet hoe de Limburgers bestreden moeten worden. In Kerkrade werd het 1-1, door doelpunten van Ramzi en Van den Bergh. Bovendien heeft RKC eerder dit toernooi al laten zien dat het kan pieken op het juiste moment. De Brabanders schakelden hoogstpersoonlijk de complete Rijnmond-regio uit, door achtereenvolgens af te rekenen met FC Dordrecht (3-2), Feyenoord (3-2) en Sparta (2-3). Roda JC bereikte de laatste acht door zeges op Heerenveen (0-2), de amateurs van ASWH (5-0) en Jong AZ (2-1).

Minpunt voor RKC is dat het het moet stellen zonder aanwinst Tarik Sektiou. De Marokkaan, die in de winter overkwam van FC Porto, kampt met een blessure aan zijn hamstring. Ook Frank van Mosselveld is nog niet inzetbaar. Aan de kant van Roda ontbreken de geblesseerden Kevin van Dessel en Jamaïque Vandamme.

Het zal voor AZ echter niet gemakkelijk worden om Utrecht in eigen stadion te temmen. De ploeg uit de Domstad verloor dit seizoen pas één thuiswedstrijd (tegen Ajax, 2-3) en bovendien mist AZ-trainer Louis van Gaal bijna zijn halve selectie door blessures. Naast doelmannen Didulica en Sinouh zijn immers ook Simon Cziommer, David Mendes da Silva, Stijn Schaars en Rogier Molhoek niet inzetbaar, terwijl achter de namen van Kew Jaliens en Gretar Steinsson een vraagteken staat. Dit soort problemen kent FC Utrecht-trainer Foeke Booy niet. Hij mist van zijn beoogde basisteam alleen Cedric van der Gun en Sander Keller. Beide spelers zijn zo goed als fit, maar het bekerduel komt nog net te vroeg.

Van Wijk kan in ieder geval beschikken over een vrijwel complete selectie. Alleen de langdurig geblesseerden Mounir el Hamdaoui en Jose Valencia ontbreken, terwijl ook Arjan Swinkels niet van de partij is. Nuelson Wau en Jonathan Wilmet, die afgelopen weekend afwezig waren bij het duel tegen FC Twente (0-0), behoren weer wel tot de selectie. Bij Ajax ontbreken in ieder geval verdedigers Thomas Vermaelen en George Ogararu, terwijl de inzetbaarheid van Ryan Babel en Kenneth Perez twijfelachtig is. Mauro Rosales maakt geen deel uit van de Amsterdamse selectie.

B-side NAC fans

B-side NAC fans

NAC-trainer Ernie Brandts mist tegen PSV alleen aanvallers Gert Jan Tamerus en Victor Sikora. Bij PSV zijn de personele problemen iets groter. De Eindhovenaren, eerder dit toernooi te sterk voor Kozakken Boys (0-2), Vitesse (0-4) en Go Ahead Eagles (3-2), moeten het doen zonder onder meer Jan Kromkamp, Michael Reiziger en Patrick Kluivert. Ook middenvelder John de Jong is nog altijd niet inzetbaar.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen