Ronald Koeman: "Dit is een harde, pijnlijke les"

Ger
1 maart 2007, 00:36   Bijgewerkt: 1 maart 2007, 00:49

Zonder enkele basiskrachten ging PSV woensdagavond hard onderuit bij NAC Breda (3-0). Edwin de Graaf opende kort na rust de score. Het alsnog inbrengen van de gespaarden Arouna Koné en Phillip Cocu had geen effect. Anouar Diba en Glen Salmon schoten NAC naar de halve finales van de KNVB beker. "We waren een gewillig slachtoffer, dit mag niet gebeuren", meende Ronald Koeman.

De PSV-trainer was begonnen met Phillip Cocu, Timmy Simons en Arnouna Koné naast zich op de bank en leek daarmee het noodlot te hebben getart. "Maar voordat er nu gedacht wordt dat ik het bekertoernooi ondergeschikt vind aan de competitie en de Champions League: Ik heb een ontzettende hekel aan verliezen. Met het verdedigingsblok dat hier stond, spelen we regelmatig. Die moeten de nul kunnen houden, maar dat lukt niet als je individueel en als team vanaf het begin achteruit loopt. Ja, ik ben boos."

Met name verdediger Manuel Da Costa moest het ontgelden. "Bij de derde goal van NAC had hij nog een kop koffie kunnen nemen om te zien dat De Graaf diep ging. Het gaat erom dat je mentaal kunt brengen wat van een topvoetballer gevraagd wordt. Lukt dat niet, dan ben je hier een gewillig slachtoffer."

De opstelling was ingegeven door het drukke programma van de Eindhovenaren. Volgende week wacht de voorlopig belangrijkste wedstrijd van het jaar als PSV in de Champions League bij Arsenal een 1-0-voorsprong gaat verdedigen. "Of deze nederlaag consequenties heeft? Aanpassingen zullen er sowieso volgen. Dit is een harde, pijnlijke les."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen