Excelsior stunt met overwinning in Gelredome

3 maart 2007, 21:55   Bijgewerkt: 3 maart 2007, 22:41

De twee slotfases in beide competitiewedstrijden tegen Excelsior hebben Vitesse dit seizoen vijf punten gekost. Nadat de Arnhemmers in de eerdere ontmoeting een voorsprong van 2-1 in blessuretijd uit handen gaven (2-2), bogen de Rotterdammers zaterdagavond op bezoek in het Gelredome een soortgelijke achterstand in de laatste tien minuten zelfs om in volle winst (2-3). Vitesse heeft al zes wedstrijden niet meer gewonnen, de laatste zege dateert van 21 januari.

Opvallend in Arnhem was dat beide trainers hun doelman van de laatste weken naar de bank hadden verwezen. Bij Vitesse speelde Piet Velthuizen een aantal goede wedstrijden, maar trainer Aad de Mos gaf zaterdag voor het eerst de voorkeur aan de Servische international Vladimir Stojkovic. Collega Ton Lokhoff hield bij Excelsior niet langer de hand boven het hoofd van Theo Zwarthoed, die dit seizoen nog niet één keer de nul had gehouden en met 52 tegentreffers in 26 duels een slecht gemiddelde scoorde. Hij maakte plaats voor Ronald Graafland.

Eldridge Rojer, door de Arnhemmers in de winterstop in Rotterdam gestald, maakte samen met verdediger Siebe Blondelle de 2-2. Even later zorgde Andwele Slory zelfs voor een grafstemming op de Gelderse tribunes. Het was de eerste uitzege in de eredivisie voor Excelsior sinds 18 december 2002, ook toen was Vitesse het slachtoffer.