Blessure Dembele domper op feestvreugde AZ

4 maart 2007, 16:27   Bijgewerkt: 4 maart 2007, 18:30

Sportief was het een perfecte middag voor AZ. De Alkmaarders wonnen simpel van FC Utrecht (0-4) en leken zich te kunnen sparen voor de UEFA Cup-wedstrijd tegen Newcastle, komende donderdag. In de tweede helft liep de ploeg echter toch nog forse schade op. Spits Moussa Dembele verliet het veld met een op het oog zware blessure, waardoor AZ toch nog met een kater terug zal keren naar Alkmaar.

De Belg Maarten Martens opende de score na achttien minuten op een prachtige manier. Hij draaide vanaf de rechterkant van het strafschopgebied naar binnen en liet doelman Michel Vorm met een bekeken schot kansloos. Vier minuten later kopte aanvaller Shota Arveladze de 0-2 binnen, nadat Vorm de bal losliet na een hard schot van Julian Jenner.

Door de vlotte treffers kon AZ het in het vervolg van het duel rustig aan doen. Trainer Louis van Gaal haalde bij de comfortabele voorsprong aanvoerder Arveladze halverwege de tweede helft al naar de kant. Zijn vervanger Moussa Dembélé maakt bijna direct na zijn invalbeurt het derde doelpunt voor AZ. De gretige aanvaller viel kort daarna uit met een op het oog ernstige nekblessure. Hij kwam hard in aanraking met doelman Vorm. Dembélé kon daarmee worden toegevoegd aan de de toch al vrij uitgebreide blessurelijst van AZ.

Utrecht startte nog wel met goede intenties aan de wedstrijd. Trainer Foeke Booy liet Rick Kruys en Giuseppe Rossini ten opzichte van woensdag buiten het basisteam. Loïc Loval en Robin Nelisse waren hun vervangers. Tot het openingsdoelpunt was Utrecht gelijkwaardig. Daarna nam het geloof op een goed resultaat snel af bij de thuisclub. Zelfs op halve kracht kon AZ in de tweede helft de score eenvoudig verder opvoeren. Danny Koevermans bepaalde de eindstand op 0-4.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen